Nytt blogginlägg: Bildbeskrivning: Fotot visar Karin Hagman liggandes på golvet tillsammans med sina egenodlade växter.

Vad gör en när en har tråkigt?

Innan vi åkte förbereddes vi på att vår rörlighet är begränsad till ett visst område och det kan resultera i att en får svårt att aktivera sig på fritiden. Det enda vi visste var att det i anslutning till alla boenden finns ett gym. Så vad gör en om en inte är intresserad av gym? Läs mer om Vad gör en när en har tråkigt?

Nytt blogginlägg: Bildbeskrivning: Fotot visar en pickup bil med en kamel på flaket och en kvinna ståendes intill.

Waayo?

Ett av de första somaliska orden jag lärde mig var waayo. Likt mina barn när de var små upprepade ordet varför tills min ork att förklara varför russin är bruna och om vi är rymdvarelser, tröt, så plågar jag dagligen vår chaufför Abdi med en massa waayo. Läs mer om Waayo?

Nytt blogginlägg: Bildbeskrivning: På fotot ser man civilklädda och uniformerade somaliska män gestikulerande vid ett bord.

Jag mötte Lassie

När jag anlände till Hargeisa fanns redan två svenska mentorer på plats, Johan och Mathias. Jag skulle avlösa Johan och några månader senare skulle Mathias avlösas. Jag visste inte mycket om uppdraget men blev snart varse att de precis startat en utbildning för samtliga fängelsechefer i Somaliland. Läs mer om Jag mötte Lassie