Nytt blogginlägg: Bildbeskrivning: Bilden visar häktet i Helsingborg exteriört. Byggnaden har glasfasader och gräs framför.

Tappa hoppet på häktet?

En bekant frågade om jag inte tappar hoppet om mänskligheten med tanke på var jag arbetar. Jag tänkte några sekunder och sa sedan att det faktiskt är tvärtom. Mina unga studerande på häktet är misstänkta för allvarlig brottslighet och många av dem blir dömda, men jag är inte på arbetet för att definiera någon utifrån sina eventuella värsta handlingar utan jag är där för att jag anser att utbildning kan innebära bättre ut. Läs mer om Tappa hoppet på häktet?

Nytt blogginlägg: Bildbeskrivning: Produktionsledaren Sari står utomhus på en grön gräsmatta och håller en tygkasse om armen. Tygkassen är klarblå och på den står det kiosk Sagsjön i vita bokstäver.

Intagna syr tygkassar för att plastbanta

Förändringar i samhället påverkar även de intagnas vardag. Efter att plastskatten infördes föddes idén om att tillverka återanvändningsbara påsar för inköp i anstaltens kiosk. Läs mer om Intagna syr tygkassar för att plastbanta