Kriminalvården logotyp

Alla inlägg


2016-12-25

Jultomten besökte Hinseberg


Inlägget har följande kategorier:

Mörkret, kyla och julstress kan vara upphov till ångest för oss ute i samhället men bleknar i jämförelse med frihetsberövandets kval.

Julhelgerna är kanske den tiden på året som utmärker sig som den tyngsta i en redan svår situation för intagna och anhöriga. Att inte kunna vara med nära och kära kan upplevas som en av straffets stora belastningar, särskilt för de intagna som har barn ute i samhället.

På våra häkten och anstalter bedrivs verksamheten dygnet runt, alla dagar om året. Detta gör det möjligt för oss att vara närvarande på dygnbasis som garant för säkerhet och stöd till intagna.

Vårt terapetiska uppdrag är så viktigt under denna tuffa period att många tjänstmän landet runt avstår och skjuter upp sina egna julfiranden för att hjälpa och stötta, lyssna och höra medmänniskor som för stunden sitter bakom lås och bom. En utmaning som få människor har förmågan att hantera. En konkret illustration av den höga grad av professionalism och tjänstemanansvar som är väletablerade i vår myndighet.

På Hinseberg fick lite hjälp på traven av ingen mindre än jultomten som fastnade på bild. Den sedvanliga rigorösa bakgrundskontrollen som genomförs på alla som ska besöka vår anstalt blev något omständig men in kom han och tur var väl det! En mycket uppskattad besökare som förutom att han delade ut symboliska gåvor. Det blev en hel del skratt när tomten bankande på avdelning efter avdelning, hälsade god jul i stugan frågade om ”det finns några snälla barn på anstalten”?