Kriminalvården logotyp

Alla inlägg


2016-12-29

Möten kring fikabordet


Inlägget har följande kategorier:

Förra veckan var fylld med ovanligt många fikastunder. De har bjudits på saffransbullar i verkstan, hemmagjord skagenröra i färska baguetter på lunchen och pepparkaksgrottor på psykologmötet.

Många goda möten har det blivit, inte bara för att det som bjudits på har smakat gott, utan framförallt för att det blivit många roliga, minnesvärda pratstunder kring fikabordet. Under dessa pratstunder får jag möjlighet att lite bättre lära känna mina kollegor från alla möjliga delar av häktet Göteborgs verksamhet. För det händer något när vi sätter oss ner, när vi känner att vi har lite tid att umgås. Vi får möjlighet att upptäcka nya saker, känna gemenskap och förstå varandras arbete lite bättre. 

Under mina sista arbetsdagar det här året och när jag tänker tillbaka på de senaste dagarna som passerat, så slår det mig att det har varit ovanligt många fikastunder. Den mycket traditionsenliga fikan med Åke och Börje som arbetar i verkstaden och Annika som arbetar med säkerheten. Vi fikar ihop inför högtider, påsk, midsommar, men framförallt inför julen. Om den inte skulle bli av skulle det kännas tomt. I år hade Åke med sig fantastiskt goda saffransbullar som jag förevigade på bild. Vi fick en mycket trevlig pratstund som handlade mycket om arbetet, hur vi har det just nu, men även en del om den kommande julledigheten. För några dagar sedan hade psykologkandidaten Hannah från Umeå universitet med sig en otroligt god skagenröra som hon hade gjort själv och som vi njöt av till lunch. Då handlade samtalet mycket om hur praktiktiden varit och tankar och funderingar om att arbeta som psykolog inom Kriminalvården. Vi pratade mycket om vikten av att som yrkesverksam psykolog ta hand om sig själv och sitt eget mående. Detta är ju något som är viktigt i alla människovårdande yrken, alla som arbetar med att försöka hjälpa människor att må bättre, både psykiskt och fysiskt, behöver ju också tänka på att ta hand om sig själv. På psykologmötet i måndags hade jag  med mig pepparkaksgrottor och vi gick som vanligt igenom veckans arbete. Men just denna gången blev det mycket fokus på kommande ledighet och avslut då våra nuvarande psykologkandidater kommer lämna oss den 11 januari. Nu har nästan alla mina psykologkollegor gått på julledigt och det har även blivit dags för mig att avrunda mitt fjärde år på Häktet Göteborg. Vill önska er alla en god fortsättning och ett riktigt gott nytt år. Det som mest dröjer kvar hos mig nu är Börje från verkstans ord ”det är alltid roligt att gå till jobbet”. Vi hörs!

 Sofia Boman, psykolog på häktet Göteborg