Alla inlägg


Bild på när Roger från hundpensionatet tar emot en chokladask från Miriam på frivården

2016-12-29

Tack


Inlägget har följande kategorier:

Utan alla ideella föreningar, idrottsföreningar, församlingar och andra hjälporganisationer hade frivården aldrig klarat av sitt uppdrag om att verkställa påföljder med samhällstjänst.

Samhällstjänst döms ut om straffvärdet på det brott som begåtts är tillräckligt högt för att ge fängelse. Innan tingsrätten väljer påföljd har frivården genomfört en lämplighetsbedömning som grundar sig i personens samarbetsförmåga, drogfrihet, arbetsförmåga och punktlighet. Vid dom till samhällstjänst samarbetar klienten med frivården för att hitta en lämplig arbetsplats åt klienten. Frivårdens krav är att arbetsplatsen ej har en vinstdrivande verksamhet. Därav ordet samhällstjänst! 

Nu är vi då framme vid kärnan i detta inlägg. Alla dessa fantastiska arbetsplatser som gång på gång ställer upp och tar emot våra klienter. 

Ett exempel på lyckade placeringar hade vi senast här, på hundpensionatet i Oskarshamn. Killen som dömdes till 40 timmars samhällstjänst gjorde sina timmar under en månads tid, på kvällar och helger efter jobbet. Roger, på bilden, berättar om vilken insats han gjort. Han har målat, byggt och rastat hundar. Verkligen en viktig insats för att hundarna ska ha det bra.

Andra gånger är det inte lika lätt. Någon passar inte tider, någon annan dyker inte upp alls. Dessa gånger sliter vi alla vårat hår för att nå målet om att verkställa straffet.

För dessa insatser vill frivården säga TACK! Tusen ord kan inte beskriva vår tacksamhet... så vi gör det med choklad.

Frivården genom Miriam