Alla inlägg


2017-04-27

Utbildningsdag


Inlägget har följande kategorier:

Tidig morgon och expressbuss till Linköping. Efter en kort väntan i den kalla blåsten tog jag Östgötapendeln till Norrköping. Sedan återstod bara en kort promenad så var jag framme vid PUC.

PUC står för Personalutbildningscenter, ett långt ord, och det var första gången jag var där sedan man flyttat all utbildning från den gamla Kursgården. Nu var det en dags utbildning och information för beställare som stod på agendan.

Det är en enorm mängd fakturor som kommer till Kriminalvården varje dag och alla ska matchas mot en beställning gjord i något av Kriminalvårdens två inköpssystem.  Det vill säga om alla inblandade parter gjort rätt, beställare och leverantörer t.ex. Det var en hel del matnyttigt vi fick oss till livs och även möjlighet att framföra synpunkter och önskemål, bra jobbat av Maria och David som ansvarade för dagen.

Förutom information och tips om inköpsprocessen och de två systemen så fick man ju träffa kollegor från andra verksamhetsställen, både frivård, häkte och anstalt. Det är alltid lika trevligt och så kul när man får ett ansikte på en person man ofta har kontakt med.

Nöjd och med många tankar i huvudet, som alltid efter en utbildningsdag, återvände jag hemåt.

/Siv, frivården Västervik