Kriminalvården logotyp

Alla inlägg


Bild på ett bergigt landskap i Garden of the gods.

2017-12-22

4-5/11 Ledig helg – välbehövlig sådan


Inlägget har följande kategorier:

Karin, Johan och Glenn går på Amerikansk fotbolls derby och ger sig ut på stora sandvidder.

Arbetstimmarna har varit intensiva, långa och lärorika. Men för att processa all information behövs det lite vila för hjärnan. Ett av önskemålen innan vi åkte iväg var att utröna möjligheten att se Denver Broncos spela amerikansk fotboll. Nu var det ju så att just dessa veckor så hade de bortaturné, så det önskemålet gick om stöpet. Universitet i Boulder, en bit norr om Denver spelade föregående helg, men då hade vi andra planer redan. Men vi fick nys om att Air Force Academy skulle spela collagematch. Intrycken vi fick inför matchen var upphaussade – och vi insåg när vi väl kom dit varför. Det var ju derby – big time! Air Force Academy vs Army Academy. No wonder all the fuss! Vi hade även fått information att det skulle vara någon form av "fly over" innan matchen. Holy Smoke! Väl inne på arenan kom helt plötsligt ett stridsflygplan dundrande över oss. Det kändes i varenda liten cell i kroppen som vibrerade av vibrationerna från monstret ovanför. Matchen slutade så småningom med brakförlust för Air Force-adepterna, vi kan konstatera att de har lite att öva på gällande försvaret om man ska specificera. På vägen tillbaka till hotellet tog vi en omväg via Garden of the Gods, ett National Natural Landmark. Som egentligen gör sig bäst när solen stiger upp och reflekterar mot de röda bergsklipporna, men det är bättre än inget och det är ju lika bra att pressa in så många upplevelser man kan, när man ändå är här.

Amerikansk fotboll Air Force Academy vs Army Academy

Amerikansk fotboll, Air Force Academy gjorde brakförlust

Garden of the Gods, ett nationellt landmärke

Den lediga dagen slutade inte där utan avlutades med en tur till den lokala biografen för att avnjuta filmen Geostorm. En handling som man skulle kunna småsova sig igenom och även kunna följa handlingen. Stolarna i biografen gör faktiskt att man lätt också skulle kunna somna för man har gigantiskt med benutrymme och kan fälla stolen bakåt samtidigt som man får upp ett benstöd med hjälp av en knapp. Allt detta kostar endast 80 SEK, och nu känns det helt plötsligt värdigt att gå på bio. 

Söndagen spenderades på tur söderut - målet är The Great Sand Dunes. Många av de vi träffar under de dagar som passerat har varmt rekommenderat detta utflyktsmål. Normalt sett är långa bilfärder inte särskilt spännande men när man har denna typ av utsikt kan man i stort sett underhålla sig själv enbart genom att stirra ut genom fönstret. När vi lämnar "civilisationen" lite mer så blir även vägarna ÄNNU rakare och ÄNNU längre. Det finns liksom ingen ände på dem.

The Long Road

Efter några timmar når vi vårt mål och det känns skumt att se en miniöken med klippiga bergen som bakgrund. Det blåser rätt kraftigt och det är som att vara i en sandbläster. Sanden har även en förmåga att leta sig in lite här och var, eller snarare precis överallt. På det stora hela är det en häftig, men kanske inte så behaglig upplevelse.

Sanddyner, The Great Sand Dunes

Sanddyner med Johan och Glenn

Många fotografier senare är vi på väg tillbaka mot Colorado Springs. Vi närmar oss ett litet samhälle och inser att lunchtid egentligen är passerat för länge sen och vi är i trängande behov av mat. Vi kör en riktig chansning och stannar till på en mexikansk restaurang, och inser att detta kan ju sluta hur som helst - men vi vill ju gärna bibehålla vårt beslut att undvika restaurangkedjorna. Vi överlevde och kunde bocka av ännu en positiv matupplevelse. Detta är den sista lediga dagen under resan och nu väntar slutspurten.

 

//Karin, Johan & Glenn