Kriminalvården logotyp

Alla inlägg


2017-12-05

Man kanske borde springa till jobbet!


Inlägget har följande kategorier:

Tiden går fort när man har mycket att göra! Snart är det jul! Men med 35 graders värme är det svårt att känna att julen närmar sig

Jag har äntligen skaffat ett hus! I 45 dagar letade jag efter något passande. Här kan man inte bara flytta in i vilket hus somhelst, huset måste godkännas av FN innan man flyttar in. Deras säkerhetsteam gör en inspektion av huset och kollar ståltråd på muren, generator, brandsläckare, bra lås/dörrar, om befinner sig huset i rätt säkerhetszon, ja allt möjligt! Nu fattas bara möbler, ekar väldigt mycket i huset! Det är i sådana stunder som jag saknar IKEA!

Jag bor ca 4km från huvudkontoret, det borde ta 6-8 min att köra till jobbet men på grund av trafiken tar det 20-30minuter på en bra dag. Man kanske borde springa till jobbet, morgonträning?? Trafiken här är lite...rörig! Här är det högertrafik som gäller men det är fortfarande lite annorlunda rutiner som jag måste vänja mig vid. Tex i Sverige när man kör in i en rondell vet vi att de bilar som redan befinner sig inne i rondellen har företräde...här tror jag folk glömmer den lilla detaljen vilket skapar kaos i trafiken. 

Lite kossor som blockerar vägen

Arbetet går framåt! Vi har flera projekt på gång vilket jag tycker är roligt. Det är mycket möten, vi skapar nya kontakter, besöker olika myndigheter, fängelsen, tingsrätter, polisstationer, vi lär känna kulturen och folket i landet, mycket att se! Nästa vecka ska vi tillsammans med Human Rights och UNPOL besöka fängelserna och göra en tillsyn, göra en bedömning och även ge rekommendationer/teknisk rådgivning.

Vi besökte Bissora Domstol

Inne i rättegångssalen

Lägger upp lite bilder så ni kan se vad jag hittar på under en dag. Lite bilder från marknaden, kvinnorna som säljer grönsaker/frukt, olika möten, och vart jag löptränar efter jobbet :)

Até Logo!

/Claudia

Härliga kvinnor som säljer frukt

Marknad där man kan hitta allt möjligt!

Köttmarknaden

Stadion som får en att känna att man springar lika snabbt som Usain Bolt