Alla inlägg


2017-12-22

Vad är jullov?


Inlägget har följande kategorier:

Årets speciella julvärd här på lärcentrumbloggen är Tomas Lundberg

Det lackar mot jul och årets speciella julvärd här på lärcentrumbloggen är Tomas Lundberg. Eftersom han hade klätt sig så elegant till de gemensamma arbetsdagarna, så kunde kameran liksom inte motstå att knäppa en bild. Många undrar också om vi som arbetar inom lärcentrum har jullov och ni kommer strax få frågan besvarad.

Vem är du och vad gör du inom lärcentrum? Är en skön söderkis som arbetar på Täby lärcentrum. Mina ämnen är yrkesämnen inom vårdprogrammet, exempelvis socialpedagogik.

Hur ser en vanlig dag ut på jobbet? Som vanligast anländer jag i mycket god tid till Lärcentrum, för att iordningställa dagens begivenheter. Som god kollega ser jag till att kaffet är klart, när den andre kollegan så förtjänstfullt kommer till lärcentrum. Sedan börjar dagen med slussning av elever och handledande av desamma.

Man måste ju ställa frågan: hur julen ser ut på lärcentrum? Har ni lärare jullov till exempel? För någon vecka sedan, hade vi operation "Julstäd", detta innebar att det putsades och fejades i minsta vrå och utrymme. Något jullov har vi inte på lärcentrum, utan vi håller fanan högt under mellandagarna. Tilläggas kan, att de som studerar i vår verksamhet föredrar faktiskt att inte ha några lov.

/Hanna Pohjola, lärare anstalten Österåker