Alla inlägg


2017-02-10

Resdag


Inlägget har följande kategorier:

En dag varannan tisdag åker jag till Oskarshamn för att träffa mina klienter på deras hemort. Detta görs i första hand för att underlätta för klienterna att ha kontakt med oss.

Många av våra klienter arbetar eller studerar och behöver i värsta fall ta ledigt en halv eller en hel dag för att ta sig till oss i Västervik. Eftersom vi i Västervik är trångbodda och vi är många som delar på besöksrummen sker i samband med resdagar en lättnad i besöksbokningen. På så sätt underlättar resdagarna även för oss! Vi har två anställda som regelbundet åker till Oskarshamn, en till Vimmerby och ytterligare en till Hultsfred. 

Jag som reser till Oskarshamn har tur. Socialtjänsten i Oskarshamn lånar ut ett rum till oss vissa dagar varje vecka. Detta innebär att jag kan träffa mina klienter på en säker och återkommande plats varje gång jag åker dit.

Idag åker jag med en för oss på frivården ny kollega. Jag ska visa henne runt i Oskarshamn och även träffa några klienter som hon ska bli handläggare för. När jag själv började arbeta mot Oskarshamn tyckte jag det svåraste var att hitta. Vi har samhällstjänstplaceringar lite överallt och dessa besöker vi också ofta i samband med resdagar. Vid dessa tillfällen är jag såååå tacksam över att det finns GPS!

Precis intill Socialtjänstens lokaler ligger Återbruket. Det är ett bra ställe att spendera lunchen på. Alltid hittar man något. Idag blev det miniskidor till barnen. Hoppas nu bara att snön kommer tillbaka… Ett kort tag i alla fall.