Kriminalvården logotyp

Alla inlägg


2017-01-13

Dags att säga hejdå


Inlägget har följande kategorier:

Så har 15 veckor redan passerat och i onsdags var det så dags att ha avslutningslunch med våra kandidater Beatrice, Hannah och Kristin från Umeå Universitet.

Under fyra terminer har vi tagit emot psykologkandidater från framförallt Umeå, men även från Göteborg och jag slås varje gång av hur roligt och utvecklande det är att ta emot dessa studenter. De tillför otroligt mycket till vår psykologgrupp och min känsla är att de även bidrar med mycket positivt till verksamheten i övrigt. Att få handleda kandidater är så lärorikt och utvecklande för en själv, något jag vill varmt rekommendera andra psykologer att göra, speciellt med tanke på att Universiteten ibland har svårt att hitta praktikplatser till sina studenter. Jag ser det också som en mycket fin möjlighet att få visa upp Kriminalvården som en möjlig framtida arbetsplats. Det roliga är att alla kandidater som varit här säger att de vill komma tillbaka, att de har trivts så bra. Men nu lämnar jag över till mina kandidater Beatrice och Hannah, som har skrivit en egen text om sin tid här.

/Sofia Boman 

Tack för oss!

Under de senaste 15 veckorna har vi (Beatrice och Hannah) gjort vår praktik på Häktet Göteborg. De första veckorna kändes nervösa, speciellt vid de första mötena med klienterna. Att få möta klienter har varit väldigt lärorikt och utmanande, men har gett oss otroligt mycket erfarenheter inför fortsatt utbildning. Att vara i en inlåst och övervakad miljö var en ny upplevelse för oss båda och det tog några veckor innan vi slutade dansa i korridorerna och spegla oss i hissen. Men äntligen har vi lärt oss hur man ska bete sig. Vi har mestadels träffat klienter från plan 8 som vi tagit emot på besök och även från plan 9 där vi haft samtal på avdelningen. Därför vill vi uttrycka ett extra tack för det fina bemötandet vi fått från er. Som ny på arbetsplatsen och som studerande har det funnits mycket osäkerhet gällande hur saker och ting skall gå till, men ni har hjälpt till att minska vår ångest. Det har varit väldigt kul att få träffa personal utanför vår yrkesgrupp och se hur ni får organisationen att fungera och hur viktigt samarbete är. Att få arbeta som psykologkandidat på häktet Göteborg har gjort att Kriminalvården blivit en mer självklar framtida arbetsplats.

Vi vill även rikta ett stort tack till psykologkollegorna som förgyllt varje dag på praktiken. Ni har hjälpt till att slå hål på de fördomar vi haft om hur psykologer ute i arbetslivet är. Att avgöra om det är positivt eller negativt lägger vi i händerna på er. Vi har blandat fikastunder med allvarligt psykologisnack, men framförallt har vi skrattat till tårarna rinner. Att lämna häktet gör vi med sorg, då det varit de bästa månaderna under utbildningen. Att vara på häktet har krävt mycket eget ansvar och att man varit självgående. Vår handledare Sofia Boman har som en fågelmamma puttat ut oss ur boet och har gjort att vi har utvecklats mer än vi någonsin kunnat ana. Utan Sofias stöd hade det inte varit möjligt.

/Beatrice och Hannah