Kriminalvården logotyp

Alla inlägg


2017-01-20

Vi på administrationen


Inlägget har följande kategorier:

Nu är det vardag igen och helgerna är slut för den här gången. Så fort det gick! Alla är åter i tjänst efter att ha tagit ut lite extra ledigheter, så även jag. Som administratör har man, förhoppningsvis, ganska bra koll på vad som händer och vad som är inbokat under veckan, både på och utanför kontoret.

Här kommer ett axplock från veckan som varit.

Måndag: APT och behandlingskollegium på förmiddagen.

Tisdag: Ulrika hade resdag till Oskarshamn. Linda startade en samhällstjänst.

Onsdag: Påbojning, dvs. en klient startade sin verkställighet med s.k. fotboja. Grupprogram för klienter på förmiddagen. Övervakningsnämndens sammanträde på eftermiddagen. Övervakningsnämnden i Kalmar län omfattar frivårdskontoren i Kalmar, Västervik och Växjö och administreras från Västervik. Sammanträden hålls varannan vecka i Kalmar och varannan i Västervik samt 4 gånger om året i Växjö. Klienterna deltar tillsammans med sina handläggare via videokonferens när sammanträdet inte är på ”hemorten”. Videokonferens är en fantastisk uppfinning som sparar enormt mycket restid.

Torsdag: Handledning för frivårdsinspektörerna på förmiddagen. Ulrika på anstalten Västervik Norra på kollegium för en av hennes fängelseklienter.

Fredag: Thomas i Norrköping för lokal ledningsgrupp.

Däremellan ”vanliga” klientbesök hos handläggarna och klienter som går enskilda program. Stort och smått som dyker upp via telefon och mejl. Som sagt, nu är det vardag igen och halva januari har gått.

/Frivården Västervik genom Siv