Kriminalvården logotyp

Alla inlägg


2017-07-07

Gästbloggare: Mona Frank om Kriminalvården i Almedalen


Inlägget har följande kategorier:

Jag fick möjlighet att medverka vid ett av Kriminalvårdens seminarier i Almedalen och presentera vårt arbete med ungdomar dömda till kriminalvård.

I en panel tillsammans med generaldirektör Nils Öberg, Jonas Öberg från Brå samt Peppe Boroodjeni från Fryshuset diskuterade vi kriminella ungdomar med viss gängtillhörighet. Från såväl forskningen som våra erfarenheter i myndigheten kunde vi presentera en bild av komplexiteten med att möta och bemöta dessa ungdomar. I media beskrivs de s.k. gängen som grovt organiserade kriminella. I vårt arbete i häkte, anstalt och frivård får vi se andra sidor av dessa ungdomar i de enskilda samtalen och kan ge en annan bild.

Under mina år som kriminalvårdsanställd har jag uppfattat Kriminalvården som mindre bra på att profilera sig för allmänheten. Att delta i Almedalen är ett sätt att visa upp vår verksamhet, men det är bara en gång om året. Vi bör ta mer plats på fler forum under hela året, för en ökad insikt och insyn i en kompetent svensk kriminalvård. Jag är glad att jag fått ta del av denna historiska och demokratiska mötesplats i Almedalen 2017.

/Mona Frank, frivårdsinspektör, Frivården Malmö