Kriminalvården logotyp

Alla inlägg


2017-07-04

Pride Festival i Västerås!


Inlägget har följande kategorier:

Kriminalvården deltar i flera lokala Pridefestivaler. Förra helgen deltog jag med kollegor i Pride Festival i ett solig Västerås. Det var mitt första deltagande i manifestationen som anordnas i min hemstad sedan ett par år tillbaka.

Kriminalvården var representerad av anställda från våra verksamhetsområde i Västmanland (Frivården Mälardalen, Häktet Västerås, anstalterna Tillberga och Salberga) som organisatoriskt tillhör Region Mitt inom Kriminalvården. Det var glädjande att uppleva ett varmt och engagerat deltagande från både verksamhetschefer och mellanchefer. För en av verksamhetscheferna blev paraden en riktig familjefest med hela släkten i tåget. Barnbarnet som är bara var sex- månader gammal var säkert festivalens yngsta deltagare!

Decentraliseringen av Pridefestivalen gör det möjligt för Kriminalvårdsanställda att delta på lokala nivån och visa vår värdegrund. Den 26 augusti är det dags för Örebro Pride med deltagande av medarbetare från anstalterna Kumla, Karlskoga, Hinseberg och Häktet Örebro.

/Jacques Mwepu, anstaltschef Hinseberg