Alla inlägg


2017-06-02

Idag börjar vi!


Inlägget har följande kategorier:

En av årets största händelser för oss i handelsträdgården börjar idag. Malmö Garden Show som i år går av stapeln för sjunde året i rad väntas locka över 50 000 besökare. Vad har det med Kriminalvården att göra kan man undra?

Varje år är det en balkongutställning och i vanlig ordning gör anstalten Tygelsjö en av balkongerna. Årets bidrag heter "Det svenska kynnet"

"Djupt inombords brinner en längtan efter det vilda, ljusa och impulsiva förhållningssättet gentemot den vardagliga, smådeppiga och återhållsamma levnadsstilen hos gemene svensk. Perenner, gräs, nävor och liljor fyller ängens vilda uppsyn och förmedlar det ljusa och impulsiva sättet som det tyvärr mestadels dröms kring, men som många svenskar gärna levt efter om detta vore möjligt. En gång i tiden var folkmusiken stilbildande och människor samlades till fest och glädjestunder där fiolerna spelade upp ett stycke historia och i dansen bildades framtida romanser."

Förutom balkongutställningen är detta också de dagarna då handelsträdgården på anstalten Tygelsjö har sin största försäljning under året. Förberedelserna har pågått länge och de senaste dagarna har varit intensiva. Under torsdagen så skulle hela balkongen byggas upp på plats och försäljningsplatsen förberedas, växter skulle förberedas och packas, pallkragar skulle arrangeras. Efter en lång dag blev vi äntligen klara och några av oss avslutade dagen med att mingla lite med de andra utställarna och kreatörerna. 

På trädgårdsmarknaden säljer vi pelargoner, tomater, dahlior och all sköns sommarblommor! För de intagnas del så märker de av Malmö Garden Show genom den ansenlig del av handelsträdgårdens produktion som säljs under den helgen. De intagna uppskattar när de ser att det som de har produceras säljs vilket blir en bekräftelse på deras arbete och verklighetsförankringen blir tydligare.

Handelsträdgården har 6000 kvm växthus där vi år odlar ca 60 000 sommarblommor samt ca 50 000 pelargoner. 

Johan Fogelberg, produktionsledare