Kriminalvården logotyp

Alla inlägg


2017-05-18

Sol och semester i sikte


Inlägget har följande kategorier:

Äntligen börjar årets tuffa vårvinter släppa taget om oss och vi kan på riktigt skönja en efterlängtad sommarledighet. Hur mycket man än trivs på jobbet är det välbehövligt med en vilopaus.

Innan dess krävs dock en hel del arbete; det måste rekryteras och utbildas semestervikarier som kan ta över verksamheten medan vi lärare och handledare lapar sol, bygger altaner eller vad det nu kan tänkas vara som vi sysslar med under ledigheten.

Med den rådande lärarbristen är det inte helt enkelt att hitta lämpliga kandidater för ändamålet så utöver sedvanliga platsannonser var vi i år även med och representerade Kriminalvårdens vuxenutbildning på Skoljobbsmässan i Stockholm tidigare i vår. Intresset och nyfikenheten bland både besökare och övriga utställare var stor! Många kände inte till att vi finns, vilket gjorde det ännu roligare att visa upp vår verksamhet. Två rektorer, Tommy Nyman och Bertil Schoug, en HR-expert, Siw Junling och en lärare, jag, var där.

Nu börjar det ordna upp sig och ett antal nykomlingar kommer att få introduktion till det spännande och givande handledaryrket på Lärcentrum, och det ser ut som om det finns chans till semester även i år. Skönt!

Ulrika, lärare på anstalten Gävle

Siw Junling

 

 

Tommy Nyman och Ulrika Larsson