Kriminalvården logotyp

Alla inlägg


2017-11-03

Det blir slips eller fluga en fredag


Inlägget har följande kategorier:

Ordet går till Gunilla Jonsson som arbetat inom verksamheten i snart tio år.

Den här veckan går stafettpinnen till en administratör. På administrationens axlar vilar det tunga ansvaret att fördela studieplatserna över hela landet. Eftersom många klienter vill studera blir det mycket frågor att svara på och många trådar att hålla reda på.

Vem är du och vad är din funktion inom lärcentrum?
Jag jobbar som administratör för vuxenutbildningen och finns på huvudkontoret i Norrköping. Jag har varit med från starten 2008 och Idag är vi två administratörer som sköter allt från registrering, antagning, betygsutskrifter och intyg. Vi är en stödfunktion för våra lärare på alla lärcentrum och även för våra studievägledare. Vår vuxenutbildning motsvarar ett normalstort komvux, vi har ca 1400-1500 kursdeltagare på alla nivåer, grundläggande- och gymnasialnivå samt utbildning i svenska för invandrare.

Vad är det bästa med jobbet?
Att få ingå i ett sammanhang där man gör skillnad för klienter både på kort och på lång sikt. Många har kanske inte så positiv bild av skolan. Våra lärare är fantastiskt duktiga på att ändra den bilden. En hög grad av de som studerar hos oss lyckas genomföra sina studier och ta betyg.

Har du något speciell händelse från din vardag som du vill dela med dig av?
Okej ; Studievägledarna har skapat en tradition inom vuxenutbildningen här på huvudkontoret. När en klient har lyckats uppnå ett slutbetyg eller gymnasieexamen och vi har utfärdat ett sådant, vi har utfärdat 11 st hittills i år, då firar vi det genom att klä oss fint.  Det blir slips eller fluga en fredag strax därpå. Någon har då kanske också bakat en kaka till kaffet.

/Hanna Pohjola, lärare anstalten Österåker