Kriminalvården logotyp

Alla inlägg


2017-11-10

20/10 Fredag - Det stora äventyret börjar


Inlägget har följande kategorier:

Tre kriminalvårdsanställda på tur bland Department of Corrections Colorado

Två av oss lämnade hemmet betydligt tidigare än normalt. Inga morgonmänniskor här inte. Den skånska taxichauffören lämnade lite att önska gällande förmåga att anpassa sig till övriga trafikanter på vägen till flygplatsen i Ängelholm. Närkingen upplevde en relativt lugn tågresa mot huvudstaden, men taxichauffören från centralstationen mot Liljeholmen hade nog en dröm att köra motorfordon på Formel-1 arenor egentligen.... Nåväl, vi landade så småningom på Regionkontoret i Stockholm där även den tredje deltagaren anslöt från en närliggande stadsdel i huvudstaden. Vi insåg väldigt snart att samtliga parter gillar att prata, men känner en stark passion för sitt yrkesområde. En med brinnande intresse för jordbruk och produktion. Näst med en stark drivkraft gällande fysiskt/teknisk och dynamisk säkerhet. Och en tredje som brinner för ordets kraft genom behandling och övertygelsen om förändring är möjlig för samtliga klienter. Denna skara har tre helt olika intresseområden, men med gemensamma utgångspunkten - att våra klienter ska få bästa möjliga verkställighet och att vår verksamhet ska utvecklas.

Denna fredag ägnades åt att lära känna varandra, få information från Internationella enheten kring vilka förväntningar som ställs på oss, kan summeras "uppför er väl" :) 

Gästbloggare

Inkluderat i det fanns även "Nu råkar det ju vara lagligt med cannabis i Colorado, men..." kanske inte så svårt att följa dessa direktiv. Däremot kunde vi inte låta bli att dra ordentligt på smilbanden när vi fick infon att "det är högst olämpligt att ha sex med lokalbefolkningen"... Förmodligen kommer vi klara av att uppfylla dessa önskemål. :)

Vi träffade även pressavdelning för en kortare intervju och med en önskan om rapportering från utbytet via denna gästblogg. Det var svårt att slingra sig ur den förfrågan. :)

/Karin Beijergård - Frivårdsinspektör