Kriminalvården logotyp

Alla inlägg


Närbild på en stentrappa med texten "One mile over sea level" ingraverat.

2017-11-17

22/10 Söndag - Första dagen på plats


Inlägget har följande kategorier:

Vi hade nog tusen frågor till Adrienne om allt möjligt om deras verksamhet - att det som visas på TV inte är hela sanningen ;)

 

Under flygturen över Atlanten hade vår kontaktperson Adrienne Russman skickat schemat för de kommande tre veckorna till oss. Hållpunkten för dagen är en brunch klockan 10. Wow! Sovmorgon tänkte vi alla tre...! Eller hur? Tror ni någon av oss tog tillvara på möjligheter att sova ut? Nope! Brunchen då? Helt fantastisk! Fördelen med en privat guide är att man får möjligheten att äta på ställen man annars sällan skulle hitta. Vi hade nog tusen frågor till Adrienne om allt möjligt om deras verksamhet - att det som visas på TV inte är hela sanningen ;) och så klart andra förutfattade meningar om den amerikanska lokalbefolkningen. Hon svarade gladeligen på alla frågor samtidigt som vi framförde våra förväntningar. Vi har ett späckat schema som väntar med både studiebesök på anstalter, produktionsavdelningar och frivårdskontor. Vi kommer att ha en gemensam första vecka för att därefter ha individuellt anpassat innehåll beroende på våra befattningar. 

När brunchen avrundats lämnas vi av vid Union Station för utforskande av Downtown Denver. Om vi hade haft en stegräknare hade vi nog kommit upp i en ansenlig summa steg. Men en av höjdpunkterna var nog de små ekorrarna i parken mellan City Hall och Colorado State Capitol. Dessa små ettriga djur som gärna kom fram och åt ur händerna på oss. Innan dess hade vi även gjort ett annorlunda besök! Med vetskapen om legaliseringen av marijuana i Colorado önskade även vi få en ökad kunskap kring detta beslut och genomförande hade vi våra funderingar kring detta med var dessa

en marijuanabutiker finns. Som nyfikna turister kände vi ett vi gärna vill besöka en sådan, men som representanter för myndigheten och erfarna anställda har vi så klart sett baksidan av droger dagligen och känslan kring legalisering är ambivalent. Vi hittade så klart en och tog ett kortare besök. Några faktiska hinder fanns egentligen inte att handla, vilket kändes helt främmande av flera uppenbara skäl och gjorde så klart inte detta. Precis innan vi hittade denna butik hade vi skojat till det ”närmsta marijuanashop ligger kanske mellan Subway och 7-eleven”. Vad tror ni vi ser 50 meter senare? Mellan Subway och 7-eleven? Just det... 

 

Till slut kom hungern krypande efter alla dessa steg upp och ner längs 16th Street Mall. Vad annars än att stilla denna med en burgare på ”Illegal Burger”? What can we say? Burgers to die for...!

Hamburgerestaurang, Denver

/Karin, Glenn och Johan