Kriminalvården logotyp

Alla inlägg


Bilden visar utsikten från Probation Office i Westminister.

2017-11-27

Fredag 26/10 -Ännu fler möten och information


Inlägget har följande kategorier:

Veckan so far, har varit överväldigande. Massvis med information, massvis med möten och massvis med människor.

Redan klockan åtta var det avfärd norrut mot Probation Office, så nu - när vi äntligen börjat få rätsida på sömnen - ja då ska vi upp med tuppen. Väl framme på kontoret kunde vi konstatera - där är de igen! Jättedörrarna!

Förmiddagen var fullspäckad med information om vad som kan sammanfattas som deras programverksamhet. För frivårdaren börjar pusslet att läggas... men för männen blir det bara värre. Om man inte har insyn eller särskilt god kunskap om frivården annars - försök då lära er detta genom det amerikanska systemet och dessutom på ett språk dom inte är modersmål, plus då ett system som är besvärligare än besvärligt! Fågelholkar är nog en bra liknelse :). Eller slut som artister... hålögda och med hakor som knappt gick att stänga...
Dagen avslutades med vad som kan liknas vid Övervakningsnämnden, fast med en helt annan funktion. Kortfattat kan vi konstatera att de är det beslutande organet för om någon skall ställas under övervakning vid villkorlig frigivning. En process som är betydligt mer omfattande än vår.

En mer än välbehövlig helg med vila väntar innan vi byter stad till Colorado Springs, då det är dags att börja skugga våra respektive funktionsuppdrag på olika arbetsplatser. Så efter en första vecka tillsammans, kommer vi nu att spridas ut lite, arbeta olika tider och på lite olika platser.

Veckan so far, har varit överväldigande. Massvis med information, massvis med möten och massvis med människor. Samtliga har varit oerhört trevliga så klart, men vi har ibland haft svårt att förstå vad det egentligen är de gör. Vår förhoppning är att detta ska lägga sig. Under vår sista vecka kommer vi även att träffa de tre Coloradianer (säger man så?) som varit i Sverige motsvarande tid som vi är iväg.

//Karin, Johan & Glenn

Bildtext: ”Office with a view” utsikt från Probation Office i Westminister