Kriminalvården logotyp

Alla inlägg


Bilden visar Karin, Johan och Glenn på en krabbfest.

2017-11-28

Lördag 28/10 - Breckenridge


Inlägget har följande kategorier:

Med bergen som bakgrund är det magiskt oavsett väder.

Liiiite sovmorgon fick vi iaf. Sedan tidigare i veckan hade vi beslutat oss för att åka upp i bergen för att vara vanliga turister. Så sagt och gjort, vi for upp mot I-70 med siktet inställt på Breckenridge som slutstation. Längs vägen tog vi oss på slingriga sådana upp via Loveland Pass på 11 990 fot, dvs 3655 meter över havet. När vi klev in i bilen vid hotellet sken solen från en blå himmel med en del moln. Dessa moln hade hopat sig ordentligt uppe i bergen. Satan - ursäkta svordomen - så kallt det var! 26 grader Fahrenheit, vilket blir -3 grader, plus att det blåste på ordentligt. Då blir det helt vansinnigt kallt. Och om man då har höstkläder på sig så blir stoppet på bergstoppen tillräckligt långt för att dokumentera att man varit där - men inte mer än så. Den slingriga vägen ner mot Dillon var obehaglig - av någon märklig anledning så tycker amerikanarna att inte ens ett litet ynka skyddsräcke behövs längs bergsvägarna....
 

Loveland Pass

Nåväl, framme i Breckenridge hade hungern slagit till. Tipset från Adrienne var att äta burgare - så klart. Varför byta ett vinnande koncept? How was it then? Mycket gott - buffalo i burgare var verkligen ett vinnande koncept. Därefter hade vi energi för att spatsera längs Main Street ett tag och samtidigt njuta av den vackra staden. Med bergen som bakgrund är det magiskt oavsett väder. Vi lyckades även med bedriften att tappa bort varandra. Glenn och Karin gick in i en butik, Johan vände sig samtidigt om för att ta en bild. Och vips! Så var vi av med varandra. Staden är ju inte så mycket mer än en (1) gata - så vi hittade varandra till slut i alla fall.
 

Beckenridge, Main street

Ett stopp på Silverthorne Outlet Mall på vägen tillbaka till Denver, där Adrienne och hennes partner mötte upp oss för middag på Asian Cajun (första bilden). Ett udda, men väldigt smakrikt ställe som serverade skaldjur. Man beställer per pound och det är nog så långt från ”fine dining” som man kan komma. Roligt koncept där de lägger ut stora pappersdukar på bordet, använder haklappar av plast och plasthandskar. Maten serveras sedan i stora rostfria skålar.

/Karin, Johan & Glenn