Kriminalvården logotyp

Alla inlägg


Bilden visar ett gäng på åtta personer som var på studiebesöket.

2017-11-27

Torsdag 25/10 - Tooley Hall och åklagarkammaren


Inlägget har följande kategorier:

Samtliga vi träffat än så länge har själva svårt att förstå det amerikanska rättssystemet - det finns inget enhetligt systemet.

Först ett schemalagt studiebesök på halvvägshuset Tooley Hall (bild ovan), men inte riktigt som våra halvvägshus, utan snarare som vårdvistelse eller kontraktsvård. Även här med fokus på KBT, och ytterligare en variant på STICS som de köpt in från University of Cincinnati. De gör detta i grupp under en 90-dagarsperiod för högriskklienter. Men eftersom de inte varit verksamma mer än under 2017 de har ännu inte hunnit utvärdera metoden. Det till trots - de lägger fokus på de kriminogena faktorerna antisocialt beteende, kriminella attityder/värderingar, kriminellt umgänge och till viss mån även missbruk.

Lunch - ett nytt burgarställe! Alltså dessa amerikanare vet hur man gör burgare... My God!
Innan vårt möte med District Attorney gick vi en kortare tur på egen hand i Capitol Building. Även här dessa jättedörrar!! Lite senare under vår tillvaro här kommer ett möte med The Governor.

Executive Director Tom Raynes, District Attorney


 

Schemalagt besök hos Executive Director Tom Raynes, District Attorney. Gissa dörrarna förresten? Japp! Detta jättedörrar igen :) Mötet, som utformades mer som en dialog för att försöka förstå varandras system, var oerhört givande och lärorikt. Vi tror nog att vi har lite mer kunskap nu, men med tanke på hur mycket information vi fått de senaste dagarna är det svårt för oss att separera den nyfunna kunskapen. Vi kan dock konstatera - samtliga vi träffat än så länge har själva svårt att förstå det amerikanska rättssystemet - det finns inget enhetligt systemet. För allt beror på vilken stat man bor i, var man begått brottet, om det betraktas som federalt eller om det hanterat lokalt och så mycket annat. Vår guide/kontaktperson Adrienne har under veckan använt ett uttryck som sammanfattar det mesta än så länge - "det beror på..."Kvällen avslutades med en middag med Adrienne - som varit en ovärderlig guide, chaufför, fotograf (på de ställen där våra kameror varit förbjudna), inspiratör, informatör och så mycket mer. Vi åt inte burgare denna kväll - svårt att hitta dessa vid fine dining. :)

Karin, Johan & Glenn