Alla inlägg


Bild på två personer som ler mot kameran från ett veckomöte.

2017-11-13

Veckomöte


Inlägget har följande kategorier:

Varje måndagmorgon kl 8.30 samlas vi alla runt stora bordet för ett veckomöte. Mötet handlar inte om vad vi gjort under helgen utan vad vi ska göra i veckan … på jobbet alltså.

Ett veckomöte ska ta ca. 30 minuter men kan ibland bli längre då vissa frågor kan öppna upp för långa och livliga diskussioner.

På mötet går vi bland annat igenom veckans personalplanering, vem ska ut och resa och vart, vem ska på vilken utbildning, ska någon vara ledig, ska någon starta upp, eller avsluta, en verkställighet med fotboja osv.

Vi går också igenom olika bevakningslistor som t.ex. "Kommande VF-klienter". Det är en lista över klienter som tillhör vårt upptagningsområde och som börjat avtjäna sitt straff på anstalt. De ska tilldelas en handläggare som sedan ska ta beslut om eventuell övervakning vid villkorlig frigivning. Ett beslut om övervakning är aldrig godtyckligt utan baseras på strafftid, risk för återfall i brott, utvisning i dom m.m.

Jourschemat ska stämmas av och ofta behöver någon byta dag. Vi kontrollerar om någon eller några är begärda omhändertagna av Övervakningsnämnden och även aktuella samhällstjänstärenden. Det är också då vi tar upp sådant som berör hela arbetsgruppen så alla får samma information samtidigt.

/Siv, administrator - Frivården Västervik