Kriminalvården logotyp

Alla inlägg


Bild på den leende praktikanten Jimmy.

2017-10-03

Att praktisera på frivården


Inlägget har följande kategorier:

Att komma ny till en arbetsplats är alltid lite spänt, vare sig det är som nyanställd eller som praktikant.

Jag heter Jimmy och är en socionomstudent från Linnéuniversitetet i Kalmar. Sedan slutet av augusti har jag praktik här på frivården i Västervik.

Att komma ny till en arbetsplats är alltid lite spänt, vare sig det är som nyanställd eller som praktikant. Jag har blivit väl mottagen och trivs riktigt bra så här långt. Frivården Västervik är ett litet kontor vilket gör det lätt att prata med alla anställda.

Jag valde att söka mig till frivården för att det är ett område som jag är nyfiken på, samtidigt är det en verksamhet som det sällan pratas om. Det har varit mycket information att ta in i början, olika frivårdspåföljder att lära sig och olika förkortningar att försöka förstå. Som sig bör när man är ny på en arbetsplats.

Jag är fortfarande ny inom verksamheten men sakteligen börjar jag kunna utföra en del arbetsuppgifter. Efter två år i skolbänken känns det bra att få komma ut i arbetslivet och få konkret arbetslivserfarenhet. Hittills tycker jag att det är väldigt lärorikt men på intet sätt ett lätt jobb. Framför allt är det många intressanta klientmöten och diskussioner med kollegor.

Jag ser fram emot en givande och lärorik höst!

/Jimmy