Kriminalvården logotyp

Alla inlägg


2017-10-06

Två veckor har passerat


Inlägget har följande kategorier:

Jag och min kollega João från Mocambique arbetar ihop som kriminalvårdsrådgivare här i Bissau. João har redan jobbat i ett år och har längtat efter att få en kollega att jobba med.

Nu har jag varit här i nästan två veckor! Staden Bissau är väldigt liten vilket gör det rätt svårt att hitta en lägenhet, men jag ger inte upp! Jag bodde på hotell i en vecka men flyttade in hos min kollega tills jag hittar min egen lägenhet.

Människor är väldigt vänliga här i staden, alla hälsar när man promenerar på gatorna och eftersom det är en liten stad vet alla direkt att man är ny. "Du måste vara ny, vad tycker du om Bissau?!","Vänta bara, om en månad kommer du älska Bissau!"

I huvudkontoret för UNIOGBIS jobbar jag i enheten Rule of Law and Security Institution (ROLSI). Jag ska försöka förklara så enkelt som möjligt vad min enhet jobbar med. Enhetens mål är att tillhandahålla strategisk och teknisk rådgivning till justitiedepartamentet och samarbeta med lokala myndigheter för att stärka brottsbekämpning och stärka det straffrättsliga systemet i Guinea Bissau. I ROLSI jobbar kriminalvårdsrådgivare, polisrådgivare, militar rådgivare och rättsvårdsexperter ihop för att uppnå målet. Jag och min kollega João Timane från Moçambique arbetar ihop som kriminalvårdsrådgivare. Han berättade att hans första år handlade mycket om att bygga upp relationer med de lokala myndigheterna innan han började besöka fängelserna.

Redan i veckan ska vi besöka det största fängelset som ligger i Bafata. Här i landet finns det två fängelsen, en i staden Bafata och en Mansoa. Sammanlagt är det ca. 96 intagna som sitter häktade eller avtjänar sitt straff. Efter besöket kommer jag berätta mer.

/Claudia Winroth

 

Gamla stan i Guinea Bissau.

 

Hamnen

 

Kontoret

 

Trafiken i Guinea Bissau.

 

Utsikten från hotellet.