Kriminalvården logotyp

Alla inlägg


2017-09-18

Ny bloggare: Lärare på anstalten Österåker


Inlägget har följande kategorier:

Jag heter Hanna Pohjola och tar över bloggandet från vår kollega Ulrika Larsson, som lämnat skeppet och gått över till den mörka sidan dvs. den vanliga skolans värld.

Några ord om mig själv: jag arbetar som engelskalärare på anstalten Österåker och innan dess arbetade jag många år på en gymnasieskola i Stockholmsområdet.

Ett år har nu gått sedan jag började på Lärcentrum och jag börjar så sakteliga lära mig Kriminalvårdens akronymer, förkortningar och befattningar. Ska man säga något om jobbet som lärare inom den här världen så är det komplext, mycket spännande och på många sätt också lugnare än ute i skolans värld. Inga föräldrar ringer och man har verkligen tid att ägna sig åt det man helst vill göra, nämligen att undervisa. Men, det finns givetvis en del saker man kan haka upp sig på, såsom invecklade byråkratiska beslutsgångar samt en IT-miljö som lämnar lite övrigt att önska. Men vad vore livet utan utmaningar?

Några ord om mig privat: jag har tre vuxna barn, jag är särbo sen många år tillbaka, jag är mycket intresserad av odling och mat och skriver även en blogg privat om just det. 

Vi hörs igen!

/Hanna Pohjola, lärare anstalten Österåker