Kriminalvården logotyp

Alla inlägg


På bilden syns kök och allrum som sitter ihop.

2018-04-04

Påskhelg med barnbesök


Inlägget har följande kategorier:

Helger innebär extra många besök till intagna. På Sagsjön finns det en besökslägenhet där intagna kan ta emot sina barn för besök under några timmar eller över natten.

Sagsjöns besökslägenhet är som en vanlig trerumslägenhet fast något mindre och med höga staket utanför. Förutom kök med allrum så finns det ett sov- och lekrum för besökande barn, sovrum för föräldrar och ett badrum. Lägenheten har tv, dvd och en hel del spel och leksaker och de besökande barnen kan också ha med sig sina egna favoritleksaker. Mamman beställer mat från anstaltens storkök så att frukost, lunch- och middag kan lagas och ätas tillsammans. Det går även att baka och på sommaren finns grillen på uteplatsen. Och det finns inte galler för fönstren, vilket många barn tror när de kommer till Sagsjön första gången.

Sov- och lekrum för barn

Att vara förälder i anstalt är att vara förälder på distans. Det är en stor omställning för både barn och föräldrar att inte kunna träffas varje dag och leva tillsammans som vanligt. En besökslägenhet möjliggör längre besök i en mer hemlik miljö vilket är värdefullt och mycket uppskattat. Barnbesök på anstalt planeras och förbereds väl. Personalen är engagerad i besöken och med att ta emot barn och besökare på ett så naturligt sätt som möjligt.

/Ia Johansson, klienthandläggare anstalten Sagsjön

 

På översta bilden syns kök och allrum som sitter ihop.