Kriminalvården logotyp

Alla inlägg


Bild tagen genom framrutan på en bil från förarsätet.

2018-02-08

Ibland går det inte som man tänkt!


Inlägget har följande kategorier:

Inställt studiebesök på grund av motorhaveri och en kräsen resenär.

Dagens inplanerade arbete på frivården i Västervik var ett studiebesök på Val-Bo behandlingshem som ligger strax norr om Norrköping. Klienten som skulle besöka behandlingshemmet vistades på annan ort, och vi skulle sammastråla vid järnvägsstationen i Norrköping för gemensam färd den sista biten.

Jag var som vanligt ute i god tid, och kunde unna mig en god nybryggd kopp kaffe på en bensinmack i Söderköping. Avnjutandes denna bryggd ringde telefonen.

– Hej! Jag har fått motorhaveri utanför Mjölby. Kan du hämta mig? Jag står på E 4:an lite olämpligt till.

Söderköping-Mjölby 16 mil tur och retur. Hm.  Det låter sig inte göras i brådrasket. Klienten fick ett erbjudande om att få en bussbiljett via sms. Han tyckte inte det var en bra idé då han inte ser kollektivtrafiken som ett alternativ för honom. Ingen annan lösning stod till buds så studiebesöket fick ställas in och vi skulle höras per telefon dagen efter för att försöka hitta en lösning på problemet.

Som vi alla vet som arbetar i frivården så går det inte alltid som man planerat. En sidovinst med dagens bilresa var att ostört få lyssna på en ljudbok under drygt 3 timmar. Och så en god kopp kaffe på macken i Söderköping.

 

Ulf Jönsson // Frivårdsinspektör som stundtals är på resande fot.