Kriminalvården logotyp

Alla inlägg


Bilden visar ett flygplan på flygplatsen i Colorado.

2018-01-19

Det är dags att lämna det stora landet i väster…


Inlägget har följande kategorier:

Fredag 10/11 - utbytesäventyret har nått sitt slut och hemresedagen är här.

Väl framme på flygplatsen är det dags att dela på oss eftersom vi inte ska flyga till Sverige allesammans. Glenn skall vidare till en kompis i Ohio, men vi andra ska via Island hem till Sverige (till Danmark för skåningen visserligen). Det känns lite konstigt att säga hejdå... Vi träffade varandra för ganska exakt tre veckor sedan och har spenderat i stort sett all vår vakna tid med varandra under vår vistelse här i Colorado.
Upplevelserna är svårslagna. Vi skulle beskriva det som att hitta guldbiljetten som i "Kalle och chokladfabriken". Vi har verkligen fått se allt från insidan, i alla möjliga verksamheter. Vi har mött massor av nya människor på andra sidan atlanten och vissa av dem kommer vi fortsätta hålla kontakten med. Utöver detta har vi även fått nya vänner både i varandra. Det känns tråkigt att det är över men de ska samtidigt bli skönt att få komma hem igen.

Flaggor

Vår rekommendation är - fortsätt samarbeta! Fortsätt med tjänstgöringsutbyten! Nya idéer och tankar väcker inspiration och föder möjligheter till förbättringar. Vårt djupaste tack till samtliga inblandade, både hemma i Sverige och i Colorado. Ett minne för livet - och vi hoppas att våra erfarenheter hjälper vår organisation framåt.
/Karin, Glenn & Johan