Kriminalvården logotyp

Alla inlägg


Bilden visar Claudia och hennes kollega mittemot två fängelsevakter i Bafata fängelset och två kollegor från UNPOL.

2018-01-30

Vart får jag min energi ifrån?


Inlägget har följande kategorier:

Claudia får oförklarligt med energi av att jobba sju dagar i veckan.

Här i Guinea Bissau jobbar vi måndag till söndag vilket ni kanske tänker "Herregud, varje dag?!".
Jag orkar det! Det känns som att man går på någon annan form av energi! Ett plus är att man får ca.14 veckor semester (!!) på ett år. Jag minns dagarna man kunde jobba 9 dagar i streck på häktet för att kunna få en 4 dagars ledighet, sista dagen visste man knappt vad man hette, men här får man en helt annan energi. Vart får jag min energi ifrån? Kanske är det solen? Värmen? eller att arbetet är så nytt och man är så nyfiken på allt?

Under november och december månad besökte vi landets främsta fängelser (Bissau, Mansoa och Centre de Detenção Bissau) där vi fokuserade på att bekanta oss med infrastrukturen, personalhanteringen, dokumenthantering av klienter, sjukvård, aktiviteter och säkerheten inom alla tre fängelserna. Vi har även utarbetat en strategisk plan i samarbete med justitiedepartamentet för fängelsesystemet i Guinea Bissau. Målet med den strategiska planen är att förbättra planeringen och driften av det guineanska fängelsesystemet.

Fyra månader har gått relativt fort! Man skapar en förståelse för landets kultur, fängelsesystem, maten, folket och allt möjligt. Nu när det är 2018 har vi hela året på oss till att skapa nya projekt och hjälpa till att utveckla fängelsesystemet. Jag känner på mig att det kommer bli ett spännande år!

/Claudia Winroth

Bild: Jag och min kollega mitt emot mig, två fängelsevakter i Bafata fängelset och två kollegor från UNPOL