Kriminalvården logotyp

Alla inlägg


Bilden visar kort från tidigare intagna, ett med en kattunge och några med blommor på.

2018-03-05

Hälsningar från före detta intagna


Inlägget har följande kategorier:

”Jag saknar er men jag kommer inte tillbaka.” Så skriver en före detta intagen på Sagsjön i ett brev, som hon skickade till anstalten efter att hon blivit frigiven.

Ett av de budskap, som Kriminalvården framför i mediala sammanhang är att "Vi gör skillnad". Det kan vara svårt för utomstående att förstå vilken skillnad vi skulle kunna göra för en person, som vi hållit inlåst i ett fängelse? Det händer titt som tätt att före detta intagna hör av sig till anstalten genom samtal, mail, brev och vykort. Att få höra att det går bra för en person, som vi lärt känna under tiden hos oss, och framför allt att hon mår bra är nog det bästa betyget vi kan få. Då har vi lyckats och även citatet "Vi gör skillnad" får en tydlig innebörd.

Så här skriver några före detta intagna:

"Hej alla fina personal! Ville bara sända er ett tack för er fina omtanke under min tid hos er. Och givetvis en stor KRAM till er alla!!! Jag har det väldigt bra. Har landat fint i min egna vardag. Har en toppen chef på min praktikplats, guld värt!"

"Tack till er alla för allt ni gett och allt jag fått. "

"Till all personal på Sagsjön. Önskar er alla en gör fin midsommar å en trevlig semester. Ni är guld värda snälla människor".

"Hej. Nu är jag hemma och det går bra. Jag går hos min övervakare varannan vecka. Det går också bra och så väntar vi på huset på landet. Jag har skaffat mig en liten katt och så hjälper jag till med djur ibland på en bondgård. Ni får ha det så bra. Jag saknar er men jag kommer inte tillbaka."

"Hejsan på er! Nu är snart min tid här på Sagsjön över. Det har varit en nyttig upplevelse för mig och på fredag ska man ut i helvetet igen. Jag är lite orolig att jag inte klarar detta. Men var inte ledsna för då ses vi snart igen. Tack till er alla för denna gången".

"Till personalen på Sagsjön. Tack för den här tiden. Tack för att ni gett mig chansen att arbeta med mina svagheter, jag känner mig på något konstigt vis starkare än någonsin trots att jag befunnit mig i den minst stolta perioden i mitt liv. Jag gick in med svansen mellan benen men går ut med flaggan i topp. Tack för att jag fått chansen att utbilda mig i köket, utbildningen har gjort att tiden gått fort och jag har känt att jag verkligen fått något ut av den, jag kommer att studera vidare till kock till hösten. Nu väntar verkligheten bakom hörnet, familjen, jobb alla måsten. Jag trodde aldrig dagen skulle komma, men nu är den här. Tack för alla skratt (vi har stundtals skrattat så vi gråtit) det finns inget underbarare än att få skratta. Fortsätt gör det. Det läker alla krämpor, bekymmer och man blir så otroligt lycklig av att skratta".

/Ia Johansson, klienthandläggare anstalten Sagsjön