Kriminalvården logotyp

Alla inlägg


Bilden är tagen i motljus underifrån på tre personer som sträcker armarna i luften.

2018-03-15

Kultur och estetiska uttryck på framfart


Inlägget har följande kategorier:

Projektgruppen Kultur och estetiska uttryck har fått ordet till att presentera sig själv och vad de jobbar med.

På de gemensamma arbetsdagarna presenterades en rad projektgrupper och ordet går till Kultur och estetiska uttryck. Den här projektgruppen fick även lida en smula för konsten genom att posera för en gruppbild med livet som insats. Men, till saken. Syftet med de pågående projekten är att höja kvaliteten inom Kriminalvårdens vuxenutbildning och vad just den här gruppen brinner för får ni veta om ni läser vidare. 

1: Vilka är ni som jobbar med projektet och vad har ni för vision? Har ni ett drömscenario? Vad skulle ni vilja att de studerande hade tillgång till?

Vi är tre personer som arbetar med detta, det är jag Sara Sjölund, Hanna Larsson och Johanna Olofsson. Förhoppningen är att våra studerande ska få mer kultur integrerat i sina studier, antingen i befintliga kurser, eller om möjligt i form av ytterligare en kurs, Estetisk Kommunikation. Vad som skulle kunna ingå är exempelvis konst, musik, litteratur, teater och andra uttryck. Men, projektet är ännu i ett tidigt skede och vi har än så länge bara blivit klara med förstudien.

2: Hur ser ni i gruppen på frågan som kom upp under konferensen om hur man skiljer estetiska uttryck från övrig strukturell verksamhet?

Tanken är ju kanske inte att man behöver skilja på dessa utan snarare att se möjliga samarbetsformer. Det pågår ju en hel del kulturell verksamhet runtom i landet på olika anstalter.

//Hanna Pohjola, Lärare, Anstalten Österåker