Kriminalvården logotyp

Alla inlägg


Bilden visar sju glada kriminalvårdare.

2018-03-23

Nya kollegor på besök


Inlägget har följande kategorier:

Besök av kollegor är alltid uppskattat. Möjligheten att få se olika verksamheter är intressant och givande. Skillnaderna mellan anstalt/häkte och de olika säkerhetsklasserna blir tydliga.

Kriminalvårdens grundutbildning bedrivs på flera orter i Sverige och omfattar 20 veckor med teori och praktik. Efter godkänd utbildning erbjuds en tillsvidare anställning. Utbildningen påbörjas löpande under året och snart är KUGö 12 (kriminalvårdsutbildning Göteborg) färdigutbildade och redo för tjänst som kriminalvårdare på anstalt eller häkte i region väst. Under utbildningen finns det möjlighet till studiebesök och ett gäng nyfikna kursdeltagare passade på att hälsa på personal och intagna på Sagsjön.

Sagsjön är speciellt på så sätt att våra intagna kvinnor är dömda för alla slags brott, har olika långa straff, är i alla åldrar och har helt olika bakgrunder. Dessutom har vi både öppen och sluten avdelning vilket också skiljer sig mycket i allt från säkerhet till lokalutformning, regler och förutsättningar både för personal och intagna.

Att ta emot kollegor, nya som gamla, är väldigt kul samtidigt som Sagsjön får visa upp sin verksamhet och berätta om arbetet vi gör med våra intagna varje dag, varje vecka, varje månad året runt. Kollegorna får se anstalten med egna ögon och kan ta med sig intryck, idéer till den verksamhet de själva arbetar i. Även om kriminalvårdens uppdrag är det samma i hela landet så ser våra verksamheter olika ut och det finns alltid något att lära av varandra. Vi är bra men kan alltid bli ännu bättre.

Lycka till KUGö 12!

/Ia Johansson, klienthandläggare anstalten Sagsjön