Kriminalvården logotyp

Alla inlägg


Bilden visar tecknade små figurer på en whiteboardtavla.

2018-10-02

Lärcentrum doodles


Inlägget har följande kategorier:

En vardaglig iakttagelse av en whiteboards hemliga liv

Det engelska ordet doodle låter betydligt trevligare än klotter. Därför ber jag om ursäkt för svengelskan i inlägget. Sedan, själv är jag en hängiven klottrare, eller skall vi säga doodlare. Jag ägnar mig ofta och gärna åt förströelseklotter, särskilt  om jag väntar i telefonkö eller i liknande situationer. 

Men, det förkommer en hel del "doodlande" inne hos oss. Det är en spännande del av hur människor väljer att uttrycka sig. Att se vad som skapas i pauser eller i stunder av väntan avslöjar ju lite hur människor upplever saker och ting.

Härmed bjuder vi på ett smakprov på hur det kan se ut efter ett pass, särskilt om några pennor råkar ligga framme och vår whiteboard får ett eget liv.

Den info vi skriver upp på tavlan mixas snabbt upp med en del tillägg. Sedan, ni får gärna spekulera kring vad som skrivits av oss och vad som skapats av studerande klienter.

Det är särskilt under de sista minuterna innan stängning som nya figurer ser dagens ljus, antagligen för att då brukar de flesta ge upp studierna, packa ihop böckerna, för att sedan ställa sig och vänta på slussning till respektive avdelning.

Text och illustration: Hanna Pohjola