Kriminalvården logotyp

Alla inlägg


Bild på Therese som gör peacetecknet med ena handen.

2019-01-24

Bättre sent än aldrig!


Inlägget har följande kategorier:

Bättre sent än aldrig, ett bra talesätt för många saker! Här följer nämligen en kort presentation om mig, en av krimsticscoacherna som hittills inte hunnit kicka igång bloggandet men som nu (äntligen) är i startgroparna!

Till att börja med tänkte jag presentera mig själv lite kort. Mitt namn är alltså Therese Skoog och jag jobbar som frivårdsinspektör i Vänersborg, där jag också har som uppdrag att coacha och stötta mina kollegor i vår arbetsmetod "krimstics". 

Att erbjudas möjligheten att blogga för Kriminalvården och kunna ge allmänheten en inblick i vårt dagliga arbete ser jag som en stor ära! Att min bloggresa däremot varit trögstartad är väl ingen hemlighet. En av anledningarna till detta är att jag nyligen varit iväg på mitt livs resa, en månad på bl.a. Nya Zealand. Lite mer om resan och hur mitt arbete varit hjälpsamt för mig i mitt privatliv tänkte jag (bland annat) dela med mig av framöver, så håll till godo!

När jag började läsa beteendevetenskap på högskola 2011 (trots att jag lovat mig själv att aldrig sätta min fot på en skola igen) så var mitt mål att jobba med brottsoffer. År 2013 fick jag sommarjobb på en öppen anstalt i utkanten av min hemstad och påbörjade min resa inom kriminalvården. Trots mitt mål om att hjälpa brottsoffer så fastnade jag direkt för jobbet och klientelet! Det blir visst aldrig som en tänkt sig...

Att se till alla människors lika värde har sedan barnsben varit en viktig ståndpunkt för mig. Jag har alltid drivits av att kunna hjälpa andra, finnas där och stötta. Jag började dessutom tänka att, om jag på något sätt kan reducera risken för återfall i brott så kan också antalet brottsoffer minska, på sikt. Det finns ingenting som känns lika värdefullt som när man får dela en människas positiva förändring!

År 2014 gick jag över till Frivården för ett kort vikariat på tre månader och här jag än idag, drygt fyra år senare. Jobbet är varierande och stimulerar alla mina sinnen. Varje dag ställs jag inför nya frågor och utmaningar jag aldrig kunnat drömma om. För mig är det viktigt att hela tiden utvecklas, upptäcka nya lärdomar och få erfarenhet av alla jag möter.

Och jag fullkomligt älskar mitt jobb!