Kriminalvården logotyp

Alla inlägg


2020-12-03

Smilla är sökhund hos Kriminalvården


Inlägget har följande kategorier:

Hej! Mitt namn är Anna-Maria Hansson och jag jobbar som hundförare i region nord. Min hund heter Smilla och fyller 8 år i januari. Hon är en Malinois och vi har jobbat ihop sedan 2014 då jag också började som hundförare.

Smilla likt alla hundar inom Kriminalvården älskar sitt jobb. Smilla och jag jobbar på alla verksamhetsområden i nord så de blir en hel del resor, från Härnösand till Haparanda. Vi jobbar med skarpa sök, men tid till träning gällande både sök, lydnad och fys måste in i planeringen också.

Jag föreläser om hundorganisationen och narkotika på Kriminalvårdens kompetenscentrum (där nya kriminalvårdare utbildas) men även för ordinarie personal. Smilla sover sig dock igenom dessa uppdrag.  

Smilla har en stark personlighet och mycket integritet. På jobbet är hon inte intresserad av att vara social, då är de matte och jobb som gäller. Privat är hon desto mer social. Nu när hon 8 år ska fylla så har hon kommit på att de är ganska skönt att ta de lugnt ibland. Skulle jag gissa mig till hennes topp tre så skulle de vara många sängplatser, ju mjukare desto bättre. Springa i skogen tidigt på morgonen och att jobba, både med sök men även allt annat som vi gör tillsammans. Hon är alltid positiv till att göra saker. 

Ni kommer att få följa mig och Smilla här på bloggen framöver och få en inblick i hur vår jobbvardag kan se ut. Förhoppningsvis så får vi även följa andra hund ekipage också. 

/Anna-Maria Hansson, hundförare Region Nord