Kriminalvården logotyp

Alla inlägg


På fotot ser man labradoren Joy intensivt stirrandes på en laptopskärm.

2020-01-10

Vill starta nätverk för terapihundar


Inlägget har följande kategorier:

Eftersom husse har fullt upp med utbildningen som besöks- och terapihundsförare har jag lovat ta över bloggen under tiden. Att få förmedla mig via en blogg när jag bara är en labrador på 10 månader känns faktisk rätt häftigt.

Jag ska definitivt ha fokus på områden som arbetsmiljö för hundar, kvalitén på hundmaten och jämställdhet mellan arbetande hundar. Och om ingen lyssnar på mig får jag väl sittstrejka…!

Jag vill berätta om mitt första nyårsfirande. Det gick faktisk riktigt bra trots att jag hade blivit varnad för höga smällar och kraftiga ljusglimtar. Jag måste säga så här efteråt att nyår gärna får vara oftare för husse har aldrig varit så generös med gobitarna som runt tolvslaget.

Jag lärde mig också att man avger löften på nyåret. Men med tanke på att husse, enligt vad ryktet säger, i flera år har lovat gå ner i vikt men att behovet kvarstår (om jag får uttrycka det så!) behöver man nog inte ta det på allt för stort allvar!

Men jag ska ändå försöka mig på två önskningar under 2020. Det första är att både jag och Veja hoppas att vi får många flera terapihundkollegor runtom. Då skulle vi kanske kunna skapa ett nätverk och kanske till och med starta en förening för terapihundar inom Kriminalvården. Det skulle vara roligt!

Det andra önskemålet är att jag hoppas att husse blir klar med utbildningen så fort som möjligt. För då ska jag få träffa en massa trevliga klienter som vill leka med mig och förhoppningsvis också belönar mig med en massa godis om jag är snäll.

Nej, nu behöver husse datorn igen för att han ska lämna in en uppgift om ”Rädslor och ångest hos hunden”. Hoppas han har läst på sin hemläxa så jag inte behöver skämmas för honom.

Vi hörs snart igen!

/Joy

(och husse Henrik Hvid, Häktet/Anstalten i Luleå)