Kriminalvården logotyp

Alla inlägg


Elias står leendes framför en datorskärm med händerna på tangentbordet. Han är korthårig och har på sig en kortärmad svart t-shirt och har tatueringar som täcker höger arm.

2021-06-04

Elias chattar om jobb på Järvaveckan


Inlägget har följande kategorier:

Här står jag i full färd med att chatta med besökare av den digitala bazaren som Kriminalvården deltar i under Järvaveckan. Digital bazar, det låter ju lite märkligt, men å andra sidan befinner vi oss i en tid då mycket har förändrats från det traditionella – så även hur vi kontaktar personer som är intresserade av att bli en del av Kriminalvården.

Att vi är en arbetsgivare som många är nyfikna på är tydligt via alla de frågor jag får – många undrar hur ”arbetet” går till. Jag ställer då motfrågan att det beror på vilket arbete man syftar på. När jag berättar att kriminalvården rekryterar alltifrån administratörer till psykologer och kriminalvårdare – något som jag upplever att väldigt få av de jag pratar med visste sedan tidigare – så får jag nyfikenhet, intresse och entusiasm inför vår samhällsfunktion i retur – det känns fantastiskt kul!

Mellan varven sjunker antalet personer som söker kontakt med oss, vilket ger mig möjlighet att reflektera lite över varför den här bazaren och liknande initiativ är viktiga för oss. För egen del tänker jag att vi för allmänheten nog framstår som en i mångt och mycket ganska dold värld. En värld som i mångas ögon bäst porträtteras genom serier som till exempel Prison break eller Orange is the new black – en bild som skiljer sig väsentligt från hur den svenska kriminalvårdens verklighet och funktion faktiskt ser ut.

Just där tror jag att jag kommer fram till poängen – det är bara genom synlighet, interaktion och kommunikation som vi kan visa upp och informera om de många möjligheter som Kriminalvården kan erbjuda både som samhällsfunktion och arbetsgivare. I förlängningen är det bara genom detta vi kan säkerställa att vi även i fortsättningen bemannas av fantastisk personal på samtliga av våra många yrkeskategorier – ett uppdrag som jag tar mig an med både glädje och stolthet.

Där rycks jag ur mitt funderande av ett pling ifrån chattfunktionen -  en nyfiken själ som undrar ”hur en dag på jobbet ser ut”. Även här svarar jag att det beror så väldigt mycket på – och ger mig in i nästa berättelse om vilka vi är och vad vi gör.

Kriminalvården är på plats på Bazaren fram till söndag 6:e juni, så kika in på Bazaren Järvaveckans hemsida och registrera dig om du vill ställa en jobbfråga till mig eller mina kollegor! 

/Elias Öman, rekryterare Kriminalvården