Frivårdsbloggen


Bilden visar en lapp där du kan  välja vad du behöver.

2019-03-20

Vad behöver du?

Min uppfattning är att de flesta någon gång i livet har känt känslan av otillräcklighet. Att ständigt ha många olika bollar i luften leder ibland till att någon av bollarna tappas, åker i backen eller flyger iväg. Jo, ni förstår kanske vad jag far efter? Ibland brister det även om avsikten varit god...

På kontoret i Vänersborg jobbar vi ständigt med utveckling i syfte att bli bättre på det vi gör. Samtidigt som arbetet med klienter ständigt pågår så jobbar vi också med att uppnå mål och goda resultat "bakom kulisserna", det vill säga i exempelvis arbetet med möteseffektivisering, dokumentation, arbetsmiljö och andra uppgifter som inte alltid syns utåt. Vi strävar efter att skapa en god arbetsmiljö, bygger arbetsalianser och jobbar för att alla våra klienter ska nås av den metodkunskap vi besitter. Jag vill verkligen utgöra ett bra stöd för klienterna jag möter i deras resa mot prosociala mål. 

För mig handlar rollen att vara krimsticscoach också till stor del om att föregå med gott exempel, för både kollegor, klienter och externa aktörer.  Ett jobb som frivårdshandläggare är ofta krävande på så sätt att vi dagligen möter människor i kris, med obearbetade trauman, kriminella attityder och trasigt förflutet. Det kan verkligen vara en utmaning att ge av sig själv, att vara tillgänglig och att vara en god förebild i alla dessa möten.

För någon vecka sedan hade jag en dag då mitt tålamod inte räckte till. Ända sedan väckarklockan ljöd på morgonen låg irritationen som ett mörkt moln bakom pannbenet. Tack vare mina fantastiska kollegor lyckades jag tillslut vända tankarna åt ett positivare håll. Därför vill jag så gärna dela med mig av det fina initiativ någon av mina kollegor tagit, att sprida fina budskap på kontoret genom att sätta upp bilder på olika platser. Glada texter om att påminna varandra om att le, ha roligt och kommunicera i syfte att ge lite extra pepp under en tung dag.

 

För mig var alltså räddningen att någon suttit upp en hoppfull lapp med sådant man ibland behöver mer av, t.ex. tålamod. Riv av det du behöver och ta fram vid behov!

 

/Therese Skoog, krimsticscoach och handläggare på Frivården Vänersborg.

Kommentera inlägget

Läs mer om villkor när du lämnar kommentarer på blogg.kriminalvarden.se samt villkor gällande personuppgifter. Vi granskar alla inlägg innan de publiceras, därför kan det dröja innan du ser din kommentar.