Kriminalvården logotyp

Gästblogg


2017-07-06

Gästbloggare: Kenneth Holm sammanfattar Almedalen


Inlägget har följande kategorier:

Några intensiva dagar i Almedalen är nu över för Kriminalvårdens del. Jag har ägnat tiden åt möten och samtal om vår myndighets verksamhet.

Det är roligt att se vilken god respons vi får i de diskussioner som vi har deltagit i. Under ett panelsamtal med bland andra Säpo och polisen, diskuterade jag terrorattacken på Drottninggatan 7 april och arbetet mot våldsbejakande extremism. Det blev ett bra samtal med intressanta inspel från åhörarna. Det finns en stor nyfikenhet på Kriminalvården och det arbete vi utför inger respekt.

Jag har också lärt mig mycket under de här dagarna, inte minst om bilden av Kriminalvården. Jag tror att det är viktigt att vi fortsätter att prata om både hårda och mjuka frågor i publika sammanhang. Att bedriva en säker kriminalvård handlar framför allt om att möta och arbeta med människor på ett professionellt sätt. Det behöver vi berätta mer om.

/Kenneth Holm, säkerhetsdirektör i Kriminalvården

Kommentera inlägget

Läs mer om villkor när du lämnar kommentarer på blogg.kriminalvarden.se samt villkor gällande personuppgifter. Vi granskar alla inlägg innan de publiceras, därför kan det dröja innan du ser din kommentar.