Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Häktes- & anstaltsbloggen


En viktig del av mitt arbete är mina kollegor och för mig är alla som arbetar på häktet Göteborg mina kollegor. Med andra ord, många av mina kollegor tillhör yrkeskategorin kriminalvårdare. Utan klienter hade våra arbeten inte funnit, är ett uttryck som är sant och som jag hört vid ett flertal tillfällen. Läs mer

Ett av mina första blogginlägg handlade om vårt behov av stöd från det civila samhället för att kunna genomföra vårt uppdrag. Jag lyfte fram ett konkret exempel om en frivillig organisation från Frövi som regelbundet har besökt intagna på anstalten Hinseberg i 39 år. Läs mer

För en vecka sedan började Hanna vår nya PTP-psykolog hos oss på häktet Göteborg. På bilden ovan syns hon tillsammans med Gunnar, som även han gör PTP hos oss och kommer vara klar i slutet av maj. Läs mer

Samarbete är viktigt! Rent fysiskt har jag 853,4 km till ett par av mina kollegor, Helena och Jessika, i Haparanda. Även om de egentligen inte är längre än ett telefonsamtal bort (och många samtal blir det för distanslärare) så kan jag ändå uppleva att mina kollegor är på tok för långt borta. Läs mer

Vi berörs av konflikter på olika områden i livet, inte minst på våra arbetsplatser. För en vecka sedan var jag i Stockholm för det första av fem kurstillfällen i konflikthantering, som jag ska gå under våren. Läs mer