Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig.

Kriminalvården logotyp

Häktes- & anstaltsbloggen


På fredagen klockan 14:30 lämnar jag Ersta hotell och Konferens, två intensiva kursdagar i konfliktinterventioner är till ända och jag känner mig full av nya tankar och idéer. När jag går genom Gamla staden hör jag de första sirenerna och ser en polis helikopter som cirkulerar över centrala Stockholm. Läs mer

I ett av mina tidigare inlägg skrev jag om Kriminalvårdens engagemang i regeringens uppdrag att ställa praktikplatser till förfogande åt arbetsförmedlingen och ta emot nyanlända för praktik. På en av bilderna står jag med Eloge Bushano när vi nyligen ledde en utbildning för FN-personal i Centrala Afrikanska Republiken. För några år sedan var vi själva nyanlända med rötter i Burundi och Kongo. Läs mer

Många av oss som arbetar i kriminalvården möter i vårt dagliga arbete människor som på olika sätt lider av psykisk ohälsa. Ångest, depression och missbruk av olika slag är något som finns hos många av de klienter vi möter. Klienters psykiska ohälsa är något som påverkar våra eget mående. Så hur tar vi hand om vår egen psykiska hälsa? Läs mer

En viktig del av mitt arbete är mina kollegor och för mig är alla som arbetar på häktet Göteborg mina kollegor. Med andra ord, många av mina kollegor tillhör yrkeskategorin kriminalvårdare. Utan klienter hade våra arbeten inte funnit, är ett uttryck som är sant och som jag hört vid ett flertal tillfällen. Läs mer

Ett av mina första blogginlägg handlade om vårt behov av stöd från det civila samhället för att kunna genomföra vårt uppdrag. Jag lyfte fram ett konkret exempel om en frivillig organisation från Frövi som regelbundet har besökt intagna på anstalten Hinseberg i 39 år. Läs mer