Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Läs mer om cookies och hur vi skyddar dina personuppgifter.

Kriminalvården logotyp

Häktes- & anstaltsbloggen


2017-09-18

Ny bloggare: Lärare på anstalten Österåker

Jag heter Hanna Pohjola och tar över bloggandet från vår kollega Ulrika Larsson, som lämnat skeppet och gått över till den mörka sidan dvs. den vanliga skolans värld.

Några ord om mig själv: jag arbetar som engelskalärare på anstalten Österåker och innan dess arbetade jag många år på en gymnasieskola i Stockholmsområdet.

Ett år har nu gått sedan jag började på Lärcentrum och jag börjar så sakteliga lära mig Kriminalvårdens akronymer, förkortningar och befattningar. Ska man säga något om jobbet som lärare inom den här världen så är det komplext, mycket spännande och på många sätt också lugnare än ute i skolans värld. Inga föräldrar ringer och man har verkligen tid att ägna sig åt det man helst vill göra, nämligen att undervisa. Men, det finns givetvis en del saker man kan haka upp sig på, såsom invecklade byråkratiska beslutsgångar samt en IT-miljö som lämnar lite övrigt att önska. Men vad vore livet utan utmaningar?

Några ord om mig privat: jag har tre vuxna barn, jag är särbo sen många år tillbaka, jag är mycket intresserad av odling och mat och skriver även en blogg privat om just det. 

Vi hörs igen!

/Hanna Pohjola, lärare anstalten Österåker

Kommentera inlägget

Läs mer om villkor när du lämnar kommentarer på blogg.kriminalvarden.se samt villkor gällande personuppgifter. Vi granskar alla inlägg innan de publiceras, därför kan det dröja innan du ser din kommentar.

SVARA Goran den 4 oktober 2017 16:22:42

Jag gillar inte kommentaren gått över till den mörka sidan dvs. den vanliga skolans värld. Låter märkligt, är det språkbruket Ni använder inom kriminalvården. mvh Göran

SVARA Lina den 22 september 2017 13:50:47

Hej Hanna! Det ska bli jättekul att läsa vad du har för tankar framöver!

SVARA Kajsa den 22 september 2017 11:26:26

Woop woop för dig!

SVARA Fredrik den 20 september 2017 21:29:37

Ärligt och öppet beskrivet om dig själv och verksamheten, bådar gott inför framtida bloggande!