Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Läs mer om cookies och hur vi skyddar dina personuppgifter.

Häktes- & anstaltsbloggen


2018-02-16

Ny blogg!

Hej, Jag heter Ia Johansson och arbetar som klienthandläggare på kvinnoanstalten Sagsjön. Jag och mina kollegor kommer att blogga anstaltens verksamhet, personalens arbete och klienternas vardag. Följ oss!

Det är snart sex år sedan som jag släpptes in genom grinden på Sagsjön för första gången. Mycket har hänt under dessa år, både i min yrkesroll men också i Sagsjöns verksamhet. Jag minns att jag tidigt fick hör att anstalten skulle läggas ner och under de efterföljande åren kom olika bud om att verksamheten skulle flyttas till en nedlagd anstalt i närheten och efter det blev det oklart om det skulle finnas någon anstalt för kvinnor i Göteborgsområdet alls? Tankar och oro kring en eventuell nedläggning fanns hela tiden i personalgruppen men samtidigt fokuserades det på vårt viktiga uppdrag; att arbeta med våra klienter och motverka återfall i såväl kriminalitet som missbruk.

I juni 2016 kom äntligen ett beslut och det som Sagsjöns personal hållit tummarna för: anstalten kommer att finnas kvar på nuvarande plats, byggas om och ut. Planeringen är i full gång och vi får regelbundet uppdateringar om vad som händer och sker i processen. Personalen är med och tycker till, önskar och diskuterar hur vi vill utforma vår nya anstalt.

Kuriosa, nyligen så har det genomförts flera arkeologiska utgrävningar på anstaltsområdet eftersom våra lokaler vilar på en mycket gammal boplats. Arkeologerna hittade lämningar av en bronsåldersbosättning med tecken på gamla kokplatser.

Vi ser fram emot att fortsätta arbeta med kvinnorna i det omväxlande, utmanande och spännande uppdrag som vi har. På Sagsjön finns ett genuint engagemang för våra klienter och en tydlig yrkesstolthet hos personalen. Detta är vi alla mycket måna om att bevara och ta med till vår nya anstalt. Och, som i alla Kriminalvårdens verksamheter, så är ingen dag den andra lik. Det är något av det bästa med detta arbete tycker jag!

Sammanfattningsvis så kommer det att hända mycket på Sagsjön framöver så följ bloggen!

Vi hörs snart igen,
/Ia Johansson, klienthandläggare anstalten Sagsjön

Kommentera inlägget

Läs mer om villkor när du lämnar kommentarer på blogg.kriminalvarden.se samt villkor gällande personuppgifter. Vi granskar alla inlägg innan de publiceras, därför kan det dröja innan du ser din kommentar.

SVARA Annica den 27 februari 2018 16:57:29

Bra idé att KVV "öppnar upp sig" och vi på utsidan får veta mer. Jag undrar hur en vanlig dag kan se ut för t ex en klienthandläggare. Jobbiga beslut? Förväntningar? Positiva händelser? Ser fram emot att läsa mer!

SVARA Ia Johansson den 1 mars 2018 17:02:11

Hej Annica, Just det du efterfrågar kommer jag och mina kollegor att berätta om i bloggen utifrån olika yrkeskategorier här på anstalten. Kom gärna med fler tips och idéer på inlägg!

SVARA Fredrik den 19 februari 2018 21:15:59

Verkligen roligt o kul att få en liten inblick i Kva Sagsjön. Spännande!

SVARA Ia Johansson den 1 mars 2018 17:00:38

Hej Fredrik, Tack! Vi hoppas på att kunna dela med oss mycket av vardagen och händelser.

SVARA Sandra Krüger den 19 februari 2018 12:23:29

Spännande, kommer definitivt följa bloggen!

SVARA Ia Johansson den 1 mars 2018 16:59:33

Tack Sandra! Kul att träffa dig, Linda och de andra på utbildningen!