Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Läs mer om cookies och hur vi skyddar dina personuppgifter.

Kriminalvården logotyp

Häktes- & anstaltsbloggen


2018-02-07

Övningar grunden till en effektiv verksamhet

Brandövning på Hinseberg

En operativ och ständigt föränderlig verksamhet kräver att personal är förberedda och tränade i vitt spridda områden och besitter en bred kunskap. Övningar är ett regelbundet inslag i en kriminalvårdarens arbetsvardag. Vi övar allt från samtalsmetodiker till utrymningsövningar. På bilderna övar anstalten Hinseberg på att släcka brand i kläder och brand i vätskor.

En brandincident som skulle kunna uppstå i något av de många kök som finns på våra intagnas avdelningar.  I verksamhetsplanering för 2018 är det systematiska brandskyddsarbetet ett prioriterat område.
I detta förebyggande arbete ingår även övningar där intagna deltar, allt för att eventuella tillbud ska kunna hanteras så säkert och smidigt som möjligt. Brandövningen sammanföll med årets första ordentliga snöfall. Ironiskt nog hjälpte detta att hantera temperaturen.

/Jacques Mwepu, Anstaltschef

Personal övar släktning av vätskor - Hinseberg

Kommentera inlägget

Läs mer om villkor när du lämnar kommentarer på blogg.kriminalvarden.se samt villkor gällande personuppgifter. Vi granskar alla inlägg innan de publiceras, därför kan det dröja innan du ser din kommentar.

SVARA Fredrik den 14 februari 2018 10:54:24

Övningar o utbildningar i all ära, men den breda allmänheten vill också gärna veta vad som görs inom Kriminalvården för att möta de stora utmaningar o prövningar det dagliga arbetet innebär för den enskilde anställde.

SVARA Jacques den 16 februari 2018 09:56:20

Hej Fredrik, Det är så kul att du visar intresse för vår verksamhet. Jag kan minnas att du läst och kommenterat många inlägg i min blogg ! Jag instämmer att stora dagliga arbetet i vår organisation innebär en hel del utmaningar för våra anställda. Vi erbjuder därför handledning till all personal om arbetar i nära kontakt med våra intagna och klienter.

SVARA Gustav den 8 februari 2018 11:58:35

Kul med utbildning.

SVARA Fredrik den 19 februari 2018 21:19:39

Fantastiskt kul att få läsa din blogg om Kva Hinseberg och på så vis få en liten inblick i verksamheten. Intressant, verkligen!