Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Läs mer om cookies och hur vi skyddar dina personuppgifter.

Häktes- & anstaltsbloggen


2018-05-14

Respekt och förtroende

Anstalten Sagsjön utmärker sig på många sätt. Ett exempel är den respekt och förtroende, som finns mellan personal och intagna. Under en helg så skapades tre små figurer, som ett tydligt bevis på detta.

Anstalten Sagsjön är en av de mindre anstalterna i Sverige med totalt 35 st platser. Fördelen med att bedriva kriminalvård i en så liten verksamhet är närheten mellan personal och intagna. Vi ser och hör dem och tvärt om. I personalgruppen pratar vi ofta om detta och är alla överens om att det är en av förutsättningarna för att kunna bedriva ett gott behandlingsklimat samtidigt som vi, för det mesta, kan gå emellan och medla när diskussioner och konflikter uppstår intagna emellan. Även om vi inom en relativt snar framtid kommer att bygga ut anstalten och bli ca 20 st platser större, så är vi måna om att bevara och ta med detta arbetssätt in i den nya verksamheten.

Humor, skratt och ömsesidiga skämt ligger nära i vardagen med våra intagna. En intagen fick en idé om att avbilda tre avdelningsvårdare i form av små figurer. Likheten blev slående och det var nog inte någon personal som gissade fel om vem av figurerna som var vilken personal. Ett tydligt exempel på hur god relation vi har med våra intagna i denna spontana skapelse!

/Ia Johansson, klienthandläggare anstalten Sagsjön

Kommentera inlägget

Läs mer om villkor när du lämnar kommentarer på blogg.kriminalvarden.se samt villkor gällande personuppgifter. Vi granskar alla inlägg innan de publiceras, därför kan det dröja innan du ser din kommentar.

SVARA Elisabeth Svensson den 26 maj 2018 13:37:30

Underbart.. precis så det ska vara, ömsesidig respekt. Det bidrar till en harmonisk och härlig arbetsmiljö.

SVARA Ia Johansson den 21 maj 2018 12:57:43

Ja, så är det verkligen. I vår verksamhet blir det tydligt på olika sätt. Dessa små figurer var ett så talande exempel tyckte jag.

SVARA Fredrik den 14 maj 2018 23:47:18

Bra jobbat, det är så man når varann. Omsesidig respekt o förståelse för varandra. Alla är vi olika och unika på sitt sätt.