Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Läs mer om cookies och hur vi skyddar dina personuppgifter.

Häktes- & anstaltsbloggen


2018-11-23

Unik arbetsgivare

Den 22-24 november arrangeras mässan Kunskap och framtid i Göteborg. En unik mötesplats där besökarna kan få inspiration om olika utbildningar, jobb och utlandsstudier.

Kriminalvården fanns på plats med medarbetare från olika yrkesgrupper. Redan efter mässans första dag kunde vi konstatera att vår monter var väldigt välbesökt av nyfikna ungdomar och arbetssökande. Kriminalvården är ju en speciell arbetsplats på många sätt och som arbetsgivare faktiskt unik med en betald utbildning.

Tidigare var grundutbildningen 20 veckor men efter årsskiftet kommer den att vara 1,5-2 år, beroende på när medarbetaren påbörjar utbildningen. Att vara kriminalvårdare i dag är ett komplext uppdrag och kräver mer tid än 20 veckor som grundutbildningen omfattar idag. Kriminalvården vill åstadkomma ett lärande som ger trygga, säkra och kompetenta medarbetare som känner sig omhändertagna och ser sitt nya uppdrag/arbete som spännande, intressant och utmanande. Att vara kriminalvårdare är att vara utförare av kriminalvårdens kärnuppdrag, med andra ord det viktigaste vi gör i myndigheten. Den nya utbildningen varvar teori och praktik och deltagarna får lön under hela utbildningstiden. Detta gör faktiskt Kriminalvården unik eftersom det är ytterst få arbetsgivare, som erbjuder något liknande.

/Ia Johansson, klienthandläggare anstalten Sagsjön

Kommentera inlägget

Läs mer om villkor när du lämnar kommentarer på blogg.kriminalvarden.se samt villkor gällande personuppgifter. Vi granskar alla inlägg innan de publiceras, därför kan det dröja innan du ser din kommentar.