Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Läs mer om cookies och hur vi skyddar dina personuppgifter.

Häktes- & anstaltsbloggen


2018-10-15

Möte med framtiden

Kriminalvården hade en monter på gymnasiemässan Future Skills i Göteborg den 9-11 oktober där vi träffade nyfikna elever och deras föräldrar.

Future Skills riktar sig mot högstadieelever inför deras gymnasieval. Här finns representanter från såväl gymnasieskolor i Göteborgsregionen som skolor med riksintag. Elever kan träffa företag och branscher, knyta kontakter med arbetsgivare, prova på olika yrken och lära sig mer om framtidens arbetsmarknad. Målet är att hjälpa eleverna med att göra ett så välgrundat studie- och yrkesval som möjligt.

På plats fanns drygt 100 gymnasieskolor och 40 branscher och företag som alla var redo att möta de 30 000 besökare som arrangören Göteborgsregionen (GR) räknar med under mässans tre dagar. Kriminalvårdens monter var välbesökt och många olika yrkeskategorier fanns representerade redo att svara på frågor och berätta hur det är att arbeta i våra olika verksamheter.

 

/Ia Johansson, klienthandläggare anstalten Sagsjön

Kommentera inlägget

Läs mer om villkor när du lämnar kommentarer på blogg.kriminalvarden.se samt villkor gällande personuppgifter. Vi granskar alla inlägg innan de publiceras, därför kan det dröja innan du ser din kommentar.