Kriminalvården logotyp

Krimyogabloggen


2017-04-03

Krimyoga på Ringsjön


Inlägget har följande kategorier:

På Anstalten Ringsjön har vi yogapass två till tre gånger i veckan. Passen är mycket uppskattade och flera deltagare skulle vilja ha yoga varje dag.

Vi är två yogainspiratörer här men om vi inte är i tjänst går det också bra att ha yoga efter en cd-skiva och annan personal. 

Nu har jag också börjat få in flera ansökningar om cd-skivor för att deltagarna ska kunna utöva yoga eller avslappning på rummet. Flera vill fortsätta använda cd-skivorna även när man kommit hem från sin tid hos oss.  

/Margareta, yogainspiratör på anstalten Ringsjön

Om Ringsjön

Ringsjön en liten anstalt med 14 platser för kvinnor i säkerhetsklass 3. På denna anstalt har man ingen klassisk arbetsdrift utan inriktar sig på ett vardagslärande ur ett helhetsperspektiv. Personalen deltar och vägleder klienterna i självförvaltning, trädgårdsskötsel och friskvård, handledning i klädvård samt viss sömnad och handarbete. Anstalten erbjuder även Yoga och Mindfulness ur ett hälsoperspektiv.

Kommentera inlägget

Läs mer om villkor när du lämnar kommentarer på blogg.kriminalvarden.se samt villkor gällande personuppgifter. Vi granskar alla inlägg innan de publiceras, därför kan det dröja innan du ser din kommentar.