Kriminalvarden.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt för dig. Läs mer om cookies och hur vi skyddar dina personuppgifter.

Krimyogabloggen


2017-06-29

En olycka i yogan

En dag i veckan träffar jag min yogainspiratörskollega och vi utbyter erfarenhet och motiverar varandra. Jag brukar ge lite tips på övningar han kan använda men i dag var olyckan framme och han fick ett stresspåslag och jag ett gott skratt och en rolig start på dagen.

Yogamattan är ofta utrullad i korridoren utanför mitt kontor på onsdagar och mina icke yogande kollegor är vana att hoppa över den och mig när de ska gå förbi. I dag visade jag min inspiratörskollega en övning som man får i gång flåset på och som också kan vara lite utmanande. Man sitter på huk med hälarna ihop och händerna i golvet, andas in och lyfter bröstet framåt och sedan andas man ut och sträcker på benen men händerna kvar i golvet. Detta görs dynamiskt och ganska intensivt i takt med andningen.  Min kollega skulle pröva själv efter att jag demonstrat övningen och tekniken, men han hade inte bytt om till yogakläder utan hade uniformen på sig från morgonens andra arbetsuppgifter och vi kan nu konstatera att Kiminalvårdens uniformsbyxor inte är anpassade för att göra dynamiska övningar där man böjer knän. Han byxor sprack med ett jättebrak och ett rejält hål hade öppnat byxorna mellan fram och baksida i genen. Han behövde byxorna senare under dagen så vi hade två alternativ, få tag i ansvarig i syverkstaden som inte svarade i telefonen eller silvertejp över hela baken. Som tur vara kunde syverkstaden fixa byxorna.

Min kollega bjuder på denna lilla humörhöjande berättelse men vill inte ställa upp på bild med byxorna. Han uppmanar också till att inte bara anpassar yogan efter de deltagare man har i sin yogagrupp utan att man även anpassar sin klädsel efter yogaaktivitet.

/Maria 

Kommentera inlägget

Läs mer om villkor när du lämnar kommentarer på blogg.kriminalvarden.se samt villkor gällande personuppgifter. Vi granskar alla inlägg innan de publiceras, därför kan det dröja innan du ser din kommentar.