Kriminalvården logotyp

Krimyogabloggen


2017-05-22

Yogainspiratörer på ingång


Inlägget har följande kategorier:

Min yogamatta har flyttat utanför murar och galler, den ligger nu i självskyddshallen på Kriminalvårdens personalboende. Snart fylls rummet och de övriga 29 mattorna med anställda inom Kriminalvården som ska utbilda sig till yoga inspiratörer.

De kommer från hela landet mellan Haparanda och Ystad för att få inspiration och kunskap att erbjuda yoga till häktade och frihetsberövade.

Lugnet före stormen som man säger, klockan är snart tio på kvällen och jag fixar det sista inför morgondagen. Att förbereda en yogakurs är som ett litet träningspass, svetten fuktar pannan och jag släpar omkring på kurmaterial, yogamattor och allt som ska fixas för att göra det fint och inbjudande för de som kommer. Nu väntar tre dagars arbete som kursledare i årets yogainspiratörsutbildning tillsammans med min kollega Leif. Vi ska guida och leda 29 kollegor i teori och praktik i deras utbildning till yogainspiratörer. Schemat är fullspäckat från morgon till kväll så de kommer att få jobba hårt med både kroppen och knoppen, och kanske få lite träningsvärk för det blir mycket yoga

/Maria